Novi Sad
17.06.2013.
04:49
Obnovljena i do sada nekorištena streljana Eđšeg biće namenjena Organizacionom odboru inicijative za kandidaturu Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture.
  • Milana

    17.06.2013 20:19
    Poslovni prostor
    A kad ja napišem pismo Poslovnom prostoru u kom ga pitam koji su uslovi za iznajmljivanje sale radi održavanja tango bala, NIKO MI NE ODGOVORI! Naravno, to je zato što tangerosi nisu nikakva (podobna) politička stranka. Jadan naš Novi Sad. :(
  • fratelo

    17.06.2013 20:02
    farsa
    pogledajte samo koga su postavili za direktore u ustanovama kulture - muzej i arhiv grada, Zavod za zaštitu spomenika...I to oće da bude prestonica kulture Evrope. Ko pomene K od kultura u N.S. pucam iz topa.
  • 17.06.2013 16:19
    kako to ???
    Podele pare i podrze onakve "manifestacije" i projekte na gradskom konkursu za kulturu , i sad ti isti su u ovom odboru za prestonicu kulture, i to jos evropske.

  • Djomla

    17.06.2013 12:31
    sada kad krenu mladi ljigasi da hejtuju ovaj predlog,ipak su im ukrali ideju!
  • ja

    17.06.2013 10:17
    još samo da u njemu počnu nešto da rade
  • Nasilno

    17.06.2013 09:55
    Balkanizovani
    Čime će Ljotićevci da predstave Novi Sad? Volovijadom? Kukastim krstom na domu Kulture? Guslama? Ojkanjem? MRŠ!!!
  • Kultur treger

    17.06.2013 09:19
    Astrološki kvadrati gđe Brkić
    Novi Sad nema koncertnu salu (Sinagoga, to nije, zna to svak ko je pohodi), nema koncert.klavir, nema prostor(koji nije u najmu) za obrazovanje u oblasti baletske umetnosti, ali će imati sedište Odbora za EU prest.kulture u reprezentativnoj zgradi Eđšega. G-đa ministarka Brkić(po novosadskim kuloarima poznata kao astrološkinja iz "Sveta") uz "stručne savetnike" iz oblasti novosadskog kultur života-dr Fajgelja, Bobu Škrbića,Kruževića i ostalu bratiju koja sedi u narečenom odboru, zaista bi trebala studiozno da odradi natalnu kartu sopstvenu i saradnika joj za period 2015-2016 godina i zapita se šta će u poznim godinama raditi, kada se ovaj kulturno-lopovski poduhvat njenog vakta završi?!Verujem da je neće spasiti ni RTV preglomazna administracija u koju se udenula, mesec dana po dolasku na funkciju. Astrološki kvadrati, gđe ministarke su izvesnost im posledica njenog neznanja, nemara, nehata i nevaspitanja.
  • Nebojša

    17.06.2013 09:12
    Pa da ne stoji prazna...
    Fajgelju jesi li se ti nama lepo uselio u vilu?
    Sada možete da guslate na miru!
    Nemoj samo da nazebeš.
  • MaSSter

    17.06.2013 08:45
    Treća Srbija
    Treći mozak
  • MaloMorgen

    17.06.2013 08:01
    ?
    A koliki je to odbor i sta ce oni to sve da rade u 400m2? Znaci, sva struja, grejanje i ostali troskovi pravice se zbog tri coveka?

    Bolje da su prostorije dali Agenciji za borbu protiv korupcije, za to iovako treba 1000 ljudi.
  • -

    17.06.2013 07:51
    -
    srbi treba da se usele u onu zgradu na kojoj je pri restaururanju fasade 'inestitor' statue ofarbao u LJUBICASTO.

    ili onu zgradu sa dva 'investitora' pa sada je polovina fasade u jednoj boji a druga polovina u drugoj.

    ili onu gde je investitor uradio nadogradnju a fasada propada

    ima toliko primera ali fajgelj mora da se dokazuje nad madjarskim gradjanima.
  • -

    17.06.2013 07:37
    -
    opet treba alarmirati vlasnike.

    srbi neka se usele u neku modernu zgradu kojom su srusili staru, nadogradnju ili bilo koju 'investitorsku'
  • mmk

    17.06.2013 07:31
    Svaki dan neka glupost od Treće Srbije. Ali, zaista, svaki dan! Pa njih treba motkom oterati, to čak nije ni stranka, nego grupa neregistrovanih lopova... I njihovo ponašanje ne sme se ni u kom kontekstu dovoditi u vezu s kulturom!
  • NS

    17.06.2013 07:30
    Oće ćirilicom napisati, Eđšeg? :)
  • -

    17.06.2013 07:10
    -
    u prevodu-fajgelj otima zgradu od verskog neprijatelja
  • Anonimni Pera

    17.06.2013 06:41
    ODBOR?
    Red je da se odbor sastane OPET, iako su Dušan PopMihajlov organizator jadnih i pokislih Zmajevih igara, Selimir sa Sterijinog, kustosi, agenti i Milanka samo kuriri nacionalnog budjenja. Budjenja za koji su raspoloženi penzosi, dokoličari i lenčuge, pod uslovom da sve bude preneto na nacionalnom servisu, a Eđšeg je namenjen mladim sportistima i deci.

    Niti takav odbor zanima Evropa, niti Evropu interesuju takvi odbori. To je farsa!
  • salajka

    17.06.2013 06:31
    zasto da ne?
    zasto da se odbor ne useli? zasto se iznenadjujete? sve je isto kao i sto je bilo! prethodni ministarko za kulturu je sam sebe hteo u edjeseg da smesti, sadasnja hoce odbor, sve u svemu kontinuitet prakse! i zasto da ne? igraliste je kao stvoreno za tradicionalne sportove i zabavu, a kako je trava okolo narasla, vala i za kosidbu! mozda bi ipak odboru bilo komotnije u kasarni 'marsal tito"? mislim tamo tek ima mesta za opstenarodno veselje, dovoljno je veliko- mogu ljudi da prizivaju osecaj zavicaja i dovikuju se s jednog kraja na drugi.
    licno, nemam nista protiv da se odbor useli, bar cemo znati ko ulazi u objekat i ko cini taj famozni odbor, a moguce da cemo saznati i koliko nas kosta taj odbor! bravo! sjajan poduhvat! dok odbor radi predano na komplikovanoj administraciji koju verujem da bi troje zglavnih iz nevladinog sektora uspesno odradili za krace vreme, jer su naucili da preskacu prepone zvane teski aplikacioni formulari na stranim jezicima, dotle ce onih citavih 100 i vise sto nemaju svoj prostor raditi po ulicama oko edjsega i sire. odlicno, jer imacemo dogadjanja kako na ulici, tako i u velelpnom izdanju edjsega! bravo!
  • 17.06.2013 06:07
    za tri-cetiri coveka, koji cine organizacioni odbor tolika kuca???????? Uzas
  • Tragikomicno

    17.06.2013 05:59
    Da nije tuzno...
    Novi Sad evropska prestonica kulture?! Sa klerofasistima i priprostim nacionalistima? Grad zarastao u korov. Prljave pijace, ruglo na sve strane, nove zgrade kakve se ne grade ni na istoku Turske... Sa kulturnim modelom gusala i ojkaca. Mladez koja je sve vise ksenofobicna i vandalski nastrojena. Itd, itd
  • ****

    17.06.2013 05:57
    Kandidatura !?!?!?
    Kandidatura Novog Sada za sta ?
    Hoce li to mozda ojkaci i bacaci kamena s ramena da budu prestonica Evropske kulture ???
    Kultura vise ne stanuje ovde a ova gospodja i njeni su samo zalutali ovde kao i u politiku, i predstavljaju uvredu za kulturu ovog grada !
  • 17.06.2013 05:03
    ZoroNS
    - Zbog razgranate administracije procedura može da se oduži, ali je izvesno da će se to desiti - kaže Brkićeva.
    Dakle Vi to hoćete i to Vam se mora i dati!
    Ovako lep objekat dati na korišćenje organizacionom odboru?
    Da li to znači da će oni tamo održavati radne sastanke, prijeme,izložbe i ostale kulturne sadržaje, ili će to biti mesto za grupnu uživanciju organizacionog odbora?
    Nije li taj prostor do sada već trebao da dobije stalnu namenu?Novi Sade u šta si se to pretvorio i ko su ti mediokriteti koji sebi daju za pravo da odlučuju o kulturi nekadašnje Srpske Atine?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna